Почетна / Kolumna / Ilićev politički uticaj toliko opao da više nije među jačima čak ni u rodnom Čačku, a kamoli šire
meridian

Ilićev politički uticaj toliko opao da više nije među jačima čak ni u rodnom Čačku, a kamoli šire

„Naljutio se pastir na selo, pa sam sebi odsekao k.”, kaže naš narod.

Vasilije Papović, Foto: RAS

Eto, to bi bio i sažet komentar Veljinog naprasnog napuštanja vladajuće koalicije. Ruku na srce, Velimir Ilić, lider Nove Srbije, ovo nije uradio prvi put. Slične dilove pravio je mnogo puta za vreme vlasti DOS-a, ali bi se vrlo lako moglo desiti da mu ovo bude poslednja politička trgovina.

Ovo, pre svega, zato što je njegov politički uticaj toliko opao da više nije među jačima čak ni u rodnom Čačku, a kamoli šire.

Da sam na Vučićevom mestu, bio bih zadovoljan Veljinim odlaskom i pride bih mu dao i neku otpremninu, samo da ode. Jer malo ko u Srbiji nosi sa sobom tako loš glas kao Ilić, tako da bi mu na izborima Veljin odlazak mogao samo doneti poneki glas, a nikako oduzeti.

Pogotovo što ni sam Ilić ne taji da je jedini razlog njegove ljutnje to što je ostao bez direktorske fotelje u „Koridorima Srbije”. Ispada da bi premijer Aleksandar Vučić, da mu je dao funkciju, bio najbolji čovek na svetu, a ovako, pošto Velja ne može da se šepuri, premijer i njegov brat Andrej su najgori.

Ne pita se magistar Ilić, kako ga zove Nenad Čanak, ni to da li je njegova stranka zaslužila čak pet mandata u Skupštini Srbije svojim radom u izbornoj kampanji, a njih mu je dao Vučić i tada je bio najbolji premijer jer, kako je tada izjavljivao „puno radi, trči i bori se“.

Ma pre će biti da je Velja malo pobrkao lončiće. Da ne govorimo da je i njegov novi ortak Vuk Jeremić takođe postao žestoki opozicionar pošto se naljutio zato što nije dobio funkciju genseka UN jer ga nisu hteli ni Ameri ni Rusi. Ne znam ko je za to kriv, Aleksandar ili Andrej?
Alo, Vasilije Papović

emmezeta