Почетна / Srbija / Za odmore čak 100.000 vaučera
meridian

Za odmore čak 100.000 vaučera

Veliko intersovanje građana za kupone države ne jenjava

Interesovanje građana za vaučerima, koje daje Vlada Srbije, kao podsticaj razvoju domaćeg turizma, ne jenjava. U prvoj turi bila su odvojena sredstva za 80.000 vaučera, u vrednosti od 5.000 dinara. U međuvremenu, država je odvojila novac za još 20.000 vaučera.

Do sada je, kako su nam rekli u Ministarstvu trgovine, podneto oko 95.000 zahteva za vaučere. Očekuje se da će do prve polovine jula biti podeljeno i preostalih pet hiljada.

– U zavisnosti od raspoloživih sredstava videćemo da li će biti izdvojeno za još vaučera – ispričala je Renata Pindžo, pomoćnik ministra turizma. – Još nisu svi ni realizovani, skoro 90 odsto vaučera tek treba da se iskoristi, i to će biti u julu, avgustu i septembru, kada je i udarna sezona. Prošle godine bilo je izdvojeno novca za 100.000 vaučera, a utrošila se 91.000.

Ne raste samo broj zainteresovanih za vaučere, već je sve više i ugostitelja koji u svojim objektima primaju goste sa dotacijama države. Ove godine je skoro 1.200 objekata, širom Srbije, gde se mogu vaučeri iskoristi. Najveće interesovanje za vaučerima, kao i prethodnih godina, imaju penzioneri, zaposleni i nezaposleni koji se nalaze na birou. Vaučeri se najviše koriste za odmor u Vrnjačkoj Banji, Lukovskoj Banji, Sokobanji, na Zlatiboru, Kopaoniku…

Novosti

emmezeta

Један коментар

  1. Na sajtu etnokuce.com je objavljeno mnogo mesta koje možete posetiti u Srbiji, neka od njih prihvataju i vaučere.